cadastru si intabulare

Ati ajuns aici pentru ca aveti nevoie de cadastru si intabulare pentru apartamentul, casa sau terenul Dvs. Mai jos gasiti detalii despre importanta intabularii si cadastrului si despre documentele cerute pentru a solicita aceste servicii. Tot in aceasta pagina gasiti preturile adaptate situatiei cu care va confruntati Dvs. 

Ce este cadastrul?

Daca doriti sa instrainati imobilul prin vanzare, donatie, mosternire,  sa ipotecati imobilul sau sa va furnizati o garantie sigura a dreptului de proprietate a imobilului atunci trebui sa apelati la serviciile de realizare a cadastrului si a intabularii.

Cadastrul ofera date cu privire la proprietar, pozitie, folosinta, marime ale imobilului si, cel mai important, ofera securitate tranzactiilor imobiliare. 

Ce este intabularea?

Intabularea reprezinta procesul de inscriere in cartea funciara prin care se formuleaza legal drepturile asupra proprietati inscrise, cum ar fi: dreptul de proprietate, dreptul de superficie, dreptul de uzufruct, dreptul de uz, dreptul de abitatie, dreptul de servitute,  dreptul de administrare, dreptul de concesiune, dreptul de folosinta, drepturile reale de garantie.

Mai jos gasiti lista de preturi si taxe percepute de OCPI (regim normal / urgenta), durata avizarii lucrarilor Dvs si actele care vi se solicita in functie de particularitatea cazului Dvs. 

NR
CRT.

CATEGORIE LUCRARI

ONORARII (T.V.A. inclus)

TAXE CADASTRU SI INTABULARE

TERMENE AVIZARE

1.

Cadastru si 
intabulare 
apartament

garsoniera

350 RON

120 RON

18 zile
lucratoare

2 camere

400 RON

3 camere

450 RON

4 camere

500 RON

2.

Cadastru si intabulare
teren extravilan

1000 RON

120 RON

18 zile
lucratoare

3.

Cadastru si
intabulare
teren intravilan

cu
constructie

de la 1000
RON

120 RON

18 zile
lucratoare

fara
constructie

de la 900 RON

4.

Inscriere constructie noua
(intabulare constructie)

de la 1000
RON

60+0.05% din
valoarea de
impozitare a
constructiei

15 zile
lucratoare

5.

Alipire terenuri

de la 1000 RON

60 RON

7 zile
lucratoare

6.

Dezmembrare teren

de la 1000
RON

60 RON / lot

7 zile
lucratoare

7.

Trasare teren
(intarusare teren)

de la 400
RON

-

o zi

Alte informatii:

Costuri suplimentare se ivesc in cazul imobilelor care au fost obtinute din legea 112, din sentinte civile si hotarari judecatoresti.

Daca imobilul a fost obtinut prin certificate de mostenitor si sentinte civile emise dupa data de 16.04.2009, taxele se vor calcula in urmatorul mod: 120+0,15% din valoarea imobilului din certificatul de mostenitor sau din certificatul de atestare fiscal in cazul sentintelor civile.

Termenul de avizare pentru solutionarea documentatiei de cadastru, in regim de urgenta este de:

> 6 zile lucratoare pentru prima inscriere

> 5 zile lucratoare pentru documentatiile de actualizare

> 3 zile lucratoare pentru documentatiile de alipire si dezmembrare

In cazul in care doriti sa depuneti domentatiile in regim de urgenta, taxele percepute de Oficiile de Cadastru si Publicitate Imobiliara se calculeaza 5X(taxa la regim normal).

Compania noastra nu garanteaza termenul de avizare al documentatiilor cadastrale furnizate de Oficiie de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Ultima actualizare a preturilor pentru serviciile de cadastru si intabulare a fost facuta in luna Martie 2016.

Daca doriti sa solicitati serviciile de cadastru si intabulare, lasati-ne un mesaj si veti fi contactat in cel mai scurt timp de unul dintre membrii echipei noastre sau sunati la numarul de telefon 0741202515.