In momentul in care doriti sa vindeti, inchiriati sau instrainati un apartament, va trebui sa apelati la serviciile de cadastru si intabulare, iar in acest post veti gasi informatii despre ce acte sunt necesare pentru realizarea cadastrului si intabularii unui apartament.

Va multumim ca apelati la serviciile noastre!

Pentru acest pas, veti avea nevoie de urmatoarele acte:

1. Certificat fiscal pentru Cadastru si Intabulare eliberat de Primarie – Directia Taxe si Impozite (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral) – in original.

2. Actele de proprietate ale imobilului – copii legalizate:

a) in cazul achizitionarii de la o persoana fizica/juridica: contract vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, inclusiv actele invocate in acesta.

b) in cazul achizitionarii prin institutiile Statului Roman (ICRAL, ICVL, Orizont, etc): contract de vanzare cumparare, proces verbal predare – primire apartament, contract pentru plata in rate si dovada achitarii integrale a acestuia (unde este cazul), declaratie notariala din care sa rezulte ca imobilul nu este vandut, ipotecat, nu face obiectul unui litigiu si nu a fost inscris in registru de transcriptiuni imobiliare(valabila numai in cazul in care imobilul nu a fost transcris in registrul de transcriptiuni imobiliare).

c) in cazul dobandirii proprietatii in baza unei Sentinte Civile – copie conforma cu originalul (duplicat) emis de Judecatorie.

d) in cazul apartamentelor dobandite in baza Legii 112 / 1995 – copie legalizata contract vanzare – cumparare, copie xerox schita anexa contract.

3. Actele de identitate ale proprietarului / proprietarilor – copii xerox.

Ca urmare a schimbarii legislatiei, pentru certificatele de mostenire si sentintele civile emise dupa data de 16.04.2009, pe langa cei 120 RON (taxa in regim normal), Oficiul de Cadastru percepe o taxa suplimentara de 0,15% din valoarea apartamentului.

Acum ca ati aflat ce acte sunt necesare pentru a solicita serviciile de cadastru si intabulare pentru un apartament, nu ezitati sa ne contacati. Pentru mai multe informatii ne puteti suna la numarul de telefon 0741202515 sau ne puteti scrie la adresa de mail office@intabularesicadastru.ro.

Mai nou, ne puteti trimite documentele scanate, completand formularul din partea dreapta a paginii. Folosind aceasta metoda puteti economisi timp.

Echipa noastra va raspunde la solicitarile Dvs. in decursul a 24 de ore.

Nu ezitati sa ne contactati, suntem alaturi de Dvs. in orice situatie!

Daca aveti nevoie de informatii legate de actele necesare pentru cadastru si intabularea unui teren cu constructie, intrati aici.

In cazul in care aveti nevoie de informatii legate de actele necesare pentru cadastru si intabularea unui teren fara constructie, intrati aici.

Daca sunteti in situatia de a actualiza sau rectifica cadastrul Dvs, aflati aici ce acte sunt necesare.

 

Acte necesare pentru realizarea cadastrului si intabularii unui apartament
%d blogeri au apreciat: